2016. nov 09.

Az amerikai választásról, innen belülről nézve...

írta: cybernagyi
Az amerikai választásról, innen belülről nézve...

 

Donald Trump a milliárdos üzletember megnyerte az amerikai elnökválasztást tegnap este! 

016_trump_family.jpg

A világnak az a része akik csak a CNN és BBC híreire alapozták az információikat, ez a hír most kétségbeejtő és félelmetes, sőt hihetetlen!  Pedig igazándiból csak az történt, amit sokan sejtettünk, de sokan féltek még csak beszélni is róla, mert a jelenlegi Amerikában az elmúlt 8 évben a szélső baloldali kormányzásnak köszönhetően az erőszakos baloldali rombolások, rendőrgyilkosságok, gyujtogatós , erőszakos cselekmények megfélemlítettek sok emberbert. A baloldali propaganda média egyfolytában fűtötte az embereket, hogy aki Trumpot támogatja az mind rasszista, fajgyűlőlő, bigott, gyűlölködő semmirevaló ember. Így aztán az emberek megfélemlítve csendben kellett figyeljék a jelöltjüket. Sok ember csak a CNN , MSNBC vagy a Publik TV híreit nézte, ami eszméletlenül félreinformálta a lakosságot, főleg azt a részét a lakosságnak, akik élték az életüket és nem sokat foglalkoztak a politikával. Így aztán a kiragadott egy egy félmondat állandó ismételgetésével, valahonnan előkotort régi , véletlen felvett magánbeszélgetés, férfi locsogás egy-két mondatával riogatták a nőket, de igaziból fontosnak számító korrupt dolgokat nem találtak róla. 

Persze a médiamegfélemlítés mára már tudomány és jól csinálták. Saját kedves ismerőseim között vannak, főleg a fiatalok, akik még nem élték meg azt amit én otthon is , meg itt is, csak eljöttek a jobb élet reményében és jobban is élnek itt. Még azok is akik legálisak, itt élhetnek, politikával nem nagyon foglalkoztak, az látszik a megjegyzéseiken hogy csak CNN híreket néznek, még közöttük is van aki ma reggel kétségbeesetten írogatnak a facebookon, azt gondolják, hogy itt a világ vége. Pedig ez a választás csak azt bizonyítja, hogy talán még sincs itt, legalábbis még nem Amerika vége. Nagy betűkkel fogom leírni hogy miről szólt ez a választás, mert sok ember nem érti még itt sem, nem hogy otthon vagy Európában, ahova csak egyoldalú hírek jutottak ugyanúgy mint itt az emberek többségéhez. 

 

EZEN A VÁLASZTÁSON AZ AMERIKAI DOLGOZÓ EMBEREK, A KÖZÉPOSZTÁLY NYERT A POLITIKAI ELIT, A POLITIKAI MAFFIAI RENDSZER FELETT!  A DOLGOZÓ KÖZÉPOSZTÁLY, AZ EMBEREK SZEMBESZÁLLTAK A POLITIKAI GÉPEZETTEL, AMI URALKODOTT WASHINGTONBAN HOSSZÚ ÉVTIZEDEK ÓTA.

Mindegy hogy ki nyerte a választásokat, mindegy, hogy kit küldtünk a Szenátusba , Kongresszusba, hiába ígérték hogy megállítják a kormány baloldali törekvéseit, Amerika globalizását, előbb-utóbb kiderült hogy tehetetlenek az ott uralkodó összefonódásokkal szemben, és valószínűleg hamarosan inkább mentek az árral hogy megtarthassák a jó kis kongresszusi állásukat. Ez túlzottan leegyszerűsített magyarázata a helyzetnek, de mindannyian tudjuk, hogy a politika mocskos dolog és a legjobb szándékkal induló politikusok is előbb-utóbb bekerülnek a hálóba, lefizetik őket és haladnak az árral a maffiával. Előbb - utóbb az lesz a legfontosabb számukra hogy megtartsák az állásukat, hogy újraválasszák őket, ígérnek , mondanak bármit hogy az emberek újraválasszák őket aztán soha semmi nem történik. Ezért aztán sok ember kiábrándult a politikából, sok ember nem szavaz, már nem érdekli az egész, mert az az érzésünk , hogy a kisember úgyis csak veszíthet és igaziból nincs a politikusok fontossági listájának elején.

Nos, ez a mostani választás most erről szólt. A média megfélemlítés után emberek nem merték bevallani hogy Trumpot támogatják, de ezrével , tízezrével mentek a rendezcényeire, órákat álltak sorba, hogy bejussanak, igaz a TV ezt nem mutatta, ők inkább azt mutatták hogy Hillyary rendezvényei mennyi embert vonzottak, főleg mikor nevezetes hírességeket vitt magával, az ő fellépéseik még inkább vonzották az embereket akik nem foglalkoznak a politikával, de természetesen nézni Biancet a színpadon, ingyen éppen elég volt hogy elkötelezett Hillary szavazók legyenek. Az ál feministák mutogatják az összevágott szavakat amiket élete során valaha is mondott valami olyan nőről akivel nézeteltérése volt, mint ha egy nőgyülőlő, nőket semmibevevő mocskos disznó volna, stb.

Persze a propaganda média sosem mutogatta azokat a nőket, akik neki dolgoznak és sikeresek, hogy Ő volt az első Amerikában évtizedekkel ezelőtt, aki a hotel láncolata élére egy fekete nőt tett főigazgatónak, és sok más pozícióba is. Azokat mutogatták akiket elküldött és természetesen haragszanak rá, mert elveszítették a jól fizetett állásukat. Mert ez az ember arról nevezetes, hogy könyörtelenül kirúgja azt akinek a munkájával nem elégedett. Kirúgja azokat akik a személyes előrehaladásukat a csapatmunka a cég érdekei elé helyezik. Nevezetes mondása a népszerű TV műsorból az Apprentice - ahol bizonyos munkákra a legmegfelelőbb embereket válogatta a tv show keretében - szóval a mondat " You Fired!" vagyis " Ki vagy rúgva" . Ez az egész arról szólt, hogy akik a saját kis sikerüket próbálták a csapat fölé helyezni, vagy egyszerűen csak nem voltak elég jók, azokat elküldte. Persze a valós életben is így működött nála. Ezért érthető , hogy azok akiket elküldött, talán nem szeretik és szívesen beszélnek rosszat róla. Viszont akik neki dolgoznak, azok ragaszkodnak a jó munkával járó jó fizetéshez.

Őszintén megmondom, mikor én először láttam ezt az embert én sem szerettem. Hajlamosak vagyunk megítélni az embereket a megjelenésükről, én is ezt tettem. Nem tudtam ki ez az ember, csak egy szőkés , vöröses hajú, csücsöri szájú, gyorsan beszélő gazdag ember volt a szememben, aki rendszeresen megjelent a tv legkülönbözőbb műsoraiban, szeretett szerepelni és mindenki a közelében akart lenni, olyan igazi celebrity, híresség volt, mint valami Hollywood csillag. Sosem érdekelt , a látszat elég volt, a tv showját sem néztem, azután hogy egyszer egyszer csak belenéztem, nem igazán érdekelt, nem fogtam fel miről is van szó, vagy ki tudja, egyszerűen csak más érdekelt akkoriban. Szóval, mikor megtudtam, hogy ez az ember lehet hogy elindul az elnöki választásokon, teljesen kiakadtam, mert gondoltam az biztos nyeremény lesz a Democraták számára, mert Trump majd elvon egy csomó embert a konzervatívoktól. Hát úgy is volt. Az előválasztásokon volt tizenvalahány Republikánus jelölt a színpadon, a legtöbbjüket kedveltem is, egyik másiktól féltem, mert nem sok különbséget láttam köztük és a Demokrata jelöltek között, de Trump semmikép nem volt az én jelöltem. Én igazán szerettem volna Dr. Ben Carsont, a feketebőrű agysebészt, akit éveken keresztül sokszor hallottam beszélni a FOX News TV adón, akiről elég sokat tudtam már, higgadt, keresztény, becsületes, nagyon jó ember volt, fantasztikus elképzelésekkel, csendes , intelligens, bölcs beszédével nagyon is alkalmasnak látszott az elnöki hivatalra. De a többiek is általában megfeleltek, bár számomra egyik sem volt az igazi.

Az előválasztások legelső vitáját elkezdtem nézni, de aztán mellőztem a többit. Amikor láttam hogy még a konzervatívnak és a híreket leginkább reálisan reportoló hírcsatornának számító Fox News  vitavezetője is próbálta megszégyeníteni, lejáratni Trumpot, az olyan most megfogtalak kérdésekkel, utána inkább nem néztem. Viszont ezen a legelső vitán volt egy kérdés, mikor megkérdezték tőle, hogy " évtizedeken keresztül Demokratáknak is adott pénzt politikai kampányokra, felsorolták még a Clintonékat is, hogy akkor most hogy hihetjük el hogy igazi Republikánusként indul"...vártam , hogy majd úgy válaszol mint a legtöbb kifinomult, ravasz politikus, hogy megkerüli és eltereli a kérdésről a szót, aztán " BUMMM" , válaszolt, gondolkodás nélkül. Azt mondta, " igen, adtam! Én üzletember vagyok, New Yorkban akartam az üzletemet fejleszteni, ami igen kemény piac, így aztán sok sok pénzt kellett adjak a politikusok kampányaira, hogy mikor hivatalba kerülnek segítsenek hogy érvényesülhessek. De nem csak Democratáknak adtam, adtam a Republikánusoknak is mindnek, még itt a színpadon is ....Én tudom milyen korrupt a Washington politikai elit és ennek véget kell vetni, mert összeroppan az ország, olyan adósság van amiből már nem lehet kimászni. Én a saját pénzemet költöm a választásokra, senkitől nem fogadok el adományt, mert nem akarok tartozni nekik , ha megnyerem a választást." stb.

A lényeg az, hogy amikor ez az ember gondokodás nélkül, őszintén válaszolt, ahelyett hogy habratyolt volna, arra gondoltam, hogy legalább ez őszinte. Néha kicsit idegesítő, hogy gondolkodás nélkül válaszol, főleg az elnöki kampány során, de az emberek tudják róla, ami a szívén, az a száján. Így került az egyszerű embereknél az első helyre, mert legalább őszinte. Egy olyan ember, akinek rendkívüli adottsága van arra, hogy a legmegfelelőbb embereket kiválassza a munkára, a pozíciókra. Egy ember aki nem fél kimondani dolgokat, amit mások csak gondolnak, aki nem fél szembeszállni még a korrupt politikai maffiával sem, aki nem tartozik hálával senkinek, aki nincs gazdag cégek zsebében. A jelenlegi helyzetben, ha nem is az ideális jelölt, de a legalkalmasabb ember hogy rendet tegyen, legalábbis reménykedhetünk, hogy megpróbálja.

Aztán mikor utána néztem hogy ki is valójában, kiderült, hogy a hülye lobogós frizura, meg a hebrencs csücsöri beszéd mögött, van egy nagyon jó ember, aki nagyon sok jót tett életében, TV kamerák nélkül, csendben, nem kürtöltetve maga előtt.

Ki is ez a Donald Trump?! Sokan eleve elítélik, mert gazdag ember, és a magyar közvélemény szerint a gazdagok mind rosszak, érzéketlenek, stb. Ez több évtizedes megtévesztő nevelés eredménye, én is részese voltam, én is így hittem, amíg nem láttam mást.

Szóval valóban Trump nagyon szerencsésen kezdte az életét. Az apja adott neki 1 millió dollárt, hogy kezdjen valami üzletbe és induljon el a saját lábán. Ő fiatalon elhatározta, hogy New Yorkban fog építkezni. Az apja próbálta lebeszélni, hogy ott nem lesz sikeres, New York már mások kezében van, stb. de Ő keményen kitartott, és nekilátott, az apja ellenére is. Megvett régi épületeket, épített újakat, aztán terjeszkedett a világban, és bebizonyította az apjának hogy igenis képes rá. Tudom ez a hétköznapi szegény embernek nem annyira siker történet, mert hát könnyű egy millióval kezdeni. De, gondoljunk csak bele, sok sok ember akinek megadatott hogy ölébe csöppent a gazdagság , aztán elherdálták, mert semmiért nem kellett megdolgozniuk, mert nem volt értéke, mert felelőtlenek voltak. Sok sok mai fiatal volna, akinek ha a kezébe tennénk egy millió dollárt, nem biztos hogy hasznosan használná, költené.

A másik dolog, ennek az embernek csodálatos családja van. Egy erkölcstelen, semmirevaló embernek nem lennének ilyen fantasztikus, értelmes, jóravaló gyerekei. Még válások után is, a család összetart, a gyerekei szeretik, tisztelik, nevelte őket, törődött velük. A volt feleségek nem jöttek elő, gyors hírnevet szerezni meg pénzt csinálni, hogy a családi szennyest kiteregessék, még a volt feleség is tisztelettel , normálisan beszél róla. Az nekem igen sokat számít, ha egy ember képes még így is válások után is összetartani a családját, és ha fiatalabb feleséget választott is, a régit nem alázza meg, hanem tiszteletben tartja, mert a gyermekei anyja. Akárhogy is a család ami körülveszi sokat elmond róla. Látjuk a sztárvilágban, de a mi saját kis hétköznapi környezetönkben is hogy emberek elválnak, gyűlölik a volt férjet , feleséget, keresztbe tesznek ahol tudnak, a gyerekeket egymás ellen nevelik stb. Hadd ne soroljam, tudjuk, látjuk ezt mindannyian.

A következő ami sokat elmond Donald Trumpról, a sok sok jótétemény, amiről a média nem beszél, sőt szinte szándékosan elhallgatják. Csak néhányat említek példaként, ami engem igen megragadott. Egy régi történet, amikor egy nagyon beteg kisgyereket Amerika másik végébe kellett  volna repíteni életmentő műtétre, kezelésre, és nem volt olyan repülőtársaság aki vállalta volna, mert mindenki félt, hogy ha valami történik vele a repülő út alatt, akkor őket perelik majd. Mikor Trump tudomás szerzett róla, a saját privát repülőjét ajánlotta fel a családnak, hogy elvigyék a kisgyereket.

Másik ilyen eset, mikor a hosszú hónapokig távol levő katonák az ünnepekre hazatérve a reptéren rekedtek, mert valami gond lett a repülőgéppel, ami vitte  volna őket. Akkor is Trump a privát gépét küldte értük, és többször fordult a gép, mire minden egyes katona hazatérhetett. A repülőgép személyzete beszélt róla, hogy soha nem volt még olyan, hogy ennyire gyorsan kellett újra tankolniuk és a gépet újra útnak indítani egymás után többször. 

Pár évvel ezelőtt, egy szabadságon levő kiskatona vadászni indult volna a barátaival, puskák voltak a kisteherautója hátuljában, és a Mexikói határon beszorult a forgalomba és nem tudott visszafordulni. Ahogy a határhoz ért mondta a határőröknek nem akar Mexikóba menni és fegyverek vannak az autójában, de nem engedték megfordulni, hanem Mexikói börtönbe vitték és ott tartották hosszú ideig. A jelenlegi adminisztráció nem tett semmit, diplomáciai úton hogy hazahozzák, vagy bármi. Donalt Trump volt aki meglátogatta a fiú anyját, ügyvédeket fogadott és segítette hogy hónapok után hazakerülhessen.

Ugyanígy az Iránban börtönbe vetett iráni származású amerikai fiatalember, aki keresztény pap volt, ezért Iránban börtönbe zárták mikor hazalátogatott, és évekig ott sínylődött. A jelenlegi adminisztráció nem tett érte semmit. Miközben Trump meglátogatta a családját és pénzt is adott a feleségének. Mindez jóval azelőtt mielőtt elnöknek indult volna. Mindezek a dolgok úgy, hogy nem voltak TV kamerák körülötte.

Nem sorolgatom tovább, hiszen nem az a célom, hogy bárkit is megnyerjek Trump támogatónak. A lényeg csak az, hogy én, aki el sem tudtam képzelni, hogy valaha ezt az embert elnökként lássam, vagy szavazzak rá, én mikor megismertem mi van a háttérben, és a kedvenc elnök jelöltem Ben Carson elsőként állt a támogatói közé, miután visszalépett a jelöléstől, ez nekem sokat számított, hogy jó lehet a megérzésem. Sok republikánus elvetemültebben támadta és akadályozta mint a Demokraták, nagyot csalódtam a Bush családban, nagyot csalódtam Mitt Romneyban, nagyot csalódtam sok általam nagyra tartott Republikánusban, akik az utolsó pillanatig kitartottak és támadták, inkább hagyták volna hogy Hillary feládozza az országot a globalizmus oltárán.

Ennek ellenére, hogy Demokraták, Republikánusok ellene voltak, az emberek mögé álltak, mert mikor hallották beszélni, hogy mit akar, önként követték, média mocskolás ellenére. Hillary vitte a közkedvelt hírességeket koncertezni a választási rendezvényeire hogy sok ember megjelenjen, Trump ment egymaga és vitte az amerikai zászlót és nagyobb tömegek jelentek meg mint Hillarynak. Persze ezt ti valószínű nem láttátok a TV-ben. Sok itteni fiatal magyar honfitársam is kétségbe van esve, mi lesz most. Pedig nincs okuk aggódni, nem kell csomagolni. Trump akar falat, építeni a határon, mert meg kell állítani hogy bárki szabadon bejöjjön, hogy drog, és Amerikát gyűlölű terroristák is szabadon bejöjjenek, az csak hihetetlen, hogy a világ minden országa védi a határait, egyedül Amerikától várják el , hogy tárva nyitva legyen. Trump védeni akarja a határokat és utána kerül sorra, hogy a bevándorlási törvényeket rendezze. Trump nem akar házról-házra menve kitoloncolni az illegálisokat, de igenis nyíltan megmondta, hogy az amerikát gyűlölő ideérkezőket ki akarja tiltani. Azokat akik idejönnek és meg akarják változtatni a vallásunkat, a hagyományainkat az életünket, mert nem szeretik, azokat igenis ki akarja dobni. Menjenek oda, ahol nem kell megváltoztatni a befogadókat. A bűnözőket, gyilkosokat, ittasan vezetőket akik ártatlan embereket öltek meg, drogkereskedőket, emberkereskedőket , igen is ki akar tenni véglegesen. Sok ember érzi ezt helyesnek, csak az átlag ember nem ,meri vállalni, mert fél, mert megbélyegzik hogy bigott, hogy fajgyűlőlő, stb. Ezért is van a média hisztéria ma reggel, mert nem hiszik hogy minden statisztika Hillaryt mutatta biztos nyerőnek, és mégis Trump nyert. Trump nyert, mert az átlag amerikai ember, aki régóta nem szavazott, most felkelt és elment szavazni, mert meg akarják menteni a hazájukat, a jogaikat. Mert meg akarják tartani a Constitutiont , Amerika legfőbb alaptörvényét, a szólás a vallás szabadságot, a fegyverviselést, dolgozni akarnak és újra jól élni, ez az amit Trump ígér.

A világ nem tudja hogy mi zajlott itt Amerikában az elmúlt 8 évben, de kegyetlenül megnyirbálták a szabadságjogainkat, az államosítások, a federális kormány egyre nagyobb hatalma nagyon ijeszette az embereket. Az hogy az FBI nem indított eljárást Clintonné ellen, mikor bizonyított hogy komoly , büntetendő dolgokat követett el, hogy a rendőrséget államosítani akarta, hogy keményen dolgozó farmereket, gazdákat zaklatott és fegyverrel támadott a federális kormány, hogy az amerikai munkanélküliség megsokszorozódott, amit persze a média másként mondott, ingyen élelmiszer kártyákkal, ingyen telefonokkal, ingyen lakásokkal, vették meg a dolgozni nem akaró egyébként is segélyeken élő rétegek millióit, akik még ingyen orvosi ellátást is kapnak, viszont az országra erőltetett állami egészségüggyel emberek tizezrei, százezrei elveszítették az egészségügy ellátást amit addig a cégük ,vagy saját maguk megvettek. A helyzet sokkal rosszabb lett az átlag, dolgozó embernek. Persze vannak most is sokan akik elég jól élnek, akiknek jó munkahelyük van, jó kis vállalkozásuk, akik nem érezték meg annyira ezeket a változásokat, akik nem foglalkoztak a politikával, ők nem értik mi is történik. Na és mindíg lesznek akik bármi is történik nem adják fel az ideológiájukat, és sosem fogadják el a mások véleményét. Az volt jó Amerikában eddig, hogy mindegy volt miben hiszel, vagy nem hiszel, azonos esélyeid voltak. Az elmúlt 8 évben viszont emberek a munkájukat veszítették el, és hátrányba kerültek csupán csak azért ha kinyilvánították a személyes véleményüket. Sok eset volt, pl. hogy emberek elveszítették a munkájukat csak azért, mert kinyilvánították, hogy szerintük a házasság egy férfi és egy nő közötti szövetség. Tűzoltó parancsnok, internetcég CEO , kis sütöde tulajdonos, stb. a sor igen hosszú, akik emiatt lapátra kerültek vagy be kellet zárjanak. Apáca jótékonysági szervezetre rákényszerítették, hogy fogamzásgátlót és abortuszt fizessenek az alkalmazottaiknak, az egészségbiztosítás keretében. Tönkretettek sokmindent, az árak felmentek, sok ember észre sem veeszi még, mert mi nem szoktuk figyelni mi mennyibe kerül.

A lényeg az, hogy Trump az az ember aki nem politikus, sosem volt semmilyen állami hivatala, nincs gyakorlata, látszott is az elnöki vitákon , ő nem volt az a kifényesített, ravasz politikus, ahogy Hillary adta a válaszokat, és ahogy hazudott széles mosollyal a kamerákba.  Trump egy kivülálló, aki megígérte az embereknek, hogy visszahozza a munkahelyeket, hogy újra dolgozhassunk, aki megígérte hogy lecsapolja a Washingtoni korrupt politikai mocsarat, megállítja az örökre szóló politikai állásokat, korlátokat szab, a szenátorok és kongresszusi képviselők időtartamának, megmenti a Constitusion adta jogokat minden amerikai számára, nem akar felesleges háborúkat kezdeni , csökkenteni akarja az adókat, végre valami módon segíteni akarja a kisgyermekes anyákat, caládokat, mert az iskola előtti gyermekellátás nagyon drága ma Amerikában, stb. A pénzt amit eddig Amerika a  háborúkra költött, meg más országok újraépítésére, itthon akarja elkölteni, utakat, hidakat felújitani, stb. stb. Az emberek , az átlag ember aki figyelte, aki hallgatta, aki vette a fáradságot, hogy nem csak a CNN propagandát nézze, azok követték. Ezrével regisztráltak a Demokrata pártból Republikánusnak, hogy már az előválasztásokon is szavazhassanak. Régen elnök óta nem volt ilyen mozgalom, ilyen népi megmozdulás Amerikában. Az emberek akiknek megtiltották hogy a sport rendezvényeken imádkozzanak, vagy amerikai zászlót lengessenek, akiiknek megtiltották hogy a karácsonyt a hagyományok szerint ünnepeljék, hogy áldott karácsonyt kívánjanak, és a karácsonyi party helyett , ünnepi partikat rendezzenek, egyszerűen csak elegük lett. Amerikai emberek milliói, akik eddig nem politizáltak, nem szavaztak, most elmentek, mert meg akarták menteni a szabad életüket.

Még annyit hozzá kell tegyek, a média nem gyűlölte Trumpot, a Demokraták, hírességek, fekete bőrű személyiségek egyaránt kedvelték, dicsőítették a jótékonyságait, szerettek vele mutatkozni, fényképezkedni. Az internet tele ezekkel a régi képekkel videókkal. Donald Trump akkor lett hirtelen a rosszfiú, mikor elhatározta, hogy Republikánus színekben indul az elnökségért.

A média , lehet a világ is megdöbbenve nézi mi történt, nem értik. De ez Amerika, ettől volt jobb itt az élet, mert az emberek beleszólhattak a sorsukba. Az évtizedek során ez kicsit elhomályosult, de még nem sikerült kiölni, úgy mint ahogy sikerült generációkat megváltoztatni a második világháború után a szovjet uralom alatt. Ha most ezt nem tették volna meg az emberek, itt is ugyanaz történt volna. Az elmúlt 8 év arra  volt jó, hogy felébresszen egy csomó embert, milyen is diktatúrában élni. Rméljük hogy van még remény és megmarad ez az ország annak a helynek, ahova ezután is érdemes lesz elmenekülni, mert jobb, szabadabb az élet, mint ahonnan menekülnek a boldogulni, élni vágyók.

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

választás elnök Trump