2020. ápr 29.

100 éves sőt száz feletti emberek is felgyógyultak a járványból

írta: cybernagyi
100 éves sőt száz feletti emberek is felgyógyultak a járványból

Jó hírek és csodás gyógyulások

Már több mint 3 hónapja hogy a világban először megjelentek a hírek az ismeretlen új koronavírusról. Aztán Március közepe óta javában érezzük, már nem csak hírként a járvány terjedésének következményeit. Az iskolák bezárását, majd a nyilvános helyek, üzletek, munkahelyek bezárását. Tömeges rendezvények betiltása, maradjunk otthon rendelet. Viseljünk maszkot és kesztyűt vagy nem ne viseljünk. A pánikkeltő TV adók ezerrel nyomatták a rémtörténeteket, amikről kiderült hogy  legtöbb esetben egy egyszerű hírt elferdítettek, felnagyítottak, hatásvadász címekkel, tények kihagyásával rémhírt csináltak belőle. Mindenki aszerint pánikolt, hogy melyik TV adót követte.

Szerencsére a sok ijesztő hír és rémhír mellett, sorra jöttek jó hírek is, bár érdekes módon ezek nem ingerelték az emberek többségét, hogy azonnal a megosztás gombra klikkoljanak. Elhatároztam, most ilyen híreket, jó híreket fogok megosztani, hátha másoknak is jó érzés hallani róla, hátha segít látni az alagút végét, hogy mégis csak van remény.

Mivel a kezdetek óta azt halljuk hogy az idős generáció a legveszélyeztetettebb, halljuk is a haláleseteket, idős otthonokban a tragédiákat. Így aztán jó látni amikor nyolcvan, kilencven éves emberek, sőt száz év felettiek is felgyógyulnak, túlélik a betegséget.

img_e5941_1.JPG

A New York államban élő Angelina Sciales túlélte a Spanyol nátha járványt újszülött korában, most pedig 102 évesen felgyógyult a COVID-19 járványból.

Angelina a hajón született a Spanyol nátha járvány idején, amikor tömegek menekültek az Egyesült Államokba Olaszországból. Anyja meghalt a hajón, szülés közben, az újszülött babát a nővérei gondozták.

Joann Merola, Angelina lánya mesél a család történetéről, ami az alábbi videóban is látható a hírekben. Az újszülöttként érkező Angelina sok évvel később nővéreivel, édesapjával és nevelőanyjával ünnepelte az esküvőjét . Merola elmondása szerint egy nagybácsi kivételével mindenki élt 95 éves koráig a családjukban. De csak Angelina aki túlélt koraszüléseket, rákot, vérmérgezést és két veszélyes járványt. Merola azt mondja az anyukája nem egy átlagos ember, inkább valami szuper ember, különleges erős szervezettel.

Merola Február óta feküdt gerinc problémája miatt, az anyukája pedig Mohegan Lake nevű településen, Westchester megye északi részén egy közeli idősek otthonában van, ahol a dolgozók maszkot viselnek hogy védjék magukat a fetőzéstől.

Angelinát valami egyszerű kezelésre kórházba vitték Március 21-én, ahol diagnosztizálták a COVID-19 virussal. A kórházból egy hét után visszavitték az otthonba. A lánya szerint a kórházból hazatérés után a láza időnként megemelkedett, de nem voltak légzési problémái és egyéb a fertőzéssel járó tűnetek sem. Az idős néni későbbi két vizsgálat során is még Covid 19 pozitív eredményt kapott, majd a lánya örömére múlt Kedden végre hívták a hírrel hogy édesanyja vírus tesztje negativ lett.

Angelina néni jól van, sokat fent van, visszatért a régi életformájához és még horgolni is elkezdett újra.

Angelina egyik szomszédja az otthonban, azt mondja: " Ez az asszony 102 éves. Isten áldja meg. Biztos hogy különleges védőszentje lehet."

Angelina már egyáltalán nem hall így telefonon nem tudja hívni a lánya, viszont nagyon büszke rá, hogy az anyukája is az idős túlélők nevezetes sorába tartozik, mint például a Második Világháborús katona Ernes Smith aki száz évesen élte túl a vírusfertőzést, akit Április 21-én vettek le a lélegeztető gépről New Jersey államban.

A 91 éves Altagracia Perezt múlt héten búcsúztatták a kórházból ahonnan a COVID-19 járványból  Ő is gyógyultan távozott.

Mindezek a gyógyulások okot adnak az ünneplésre.

Angelinát tavaly egy tavaszi rendezvényen Prom Queen - bálkirálynőnek - választották az idősek otthonában.

A lánya reméli hogy az anyukája valahogy láthatja és megérti ezt a tv riportot és azt üzeni neki hogy kitartás és így tovább. Anya Te mindannyiunkat túl fogsz élni!!

A helyi TV adónk: WJXT News4Jax híradó részlete az alábbi linken látható.

https://www.news4jax.com/health/2020/04/28/102-year-old-woman-born-during-spanish-flu-pandemic-survives-coronavirus/?fbclid=IwAR3dBgGHqoLdHx2Z2lGht_yRmIFd5mTppe23qlqjqFsvzGD75_dHXF5cZbQ

 

Szólj hozzá

vírus gyógyulás járvány koronavírus covid-19 százkét éves