2020. sze 29.

Rapid Covid-19 test - gyorsteszt Floridában

írta: cybernagyi
Rapid Covid-19 test - gyorsteszt Floridában

Nyugdíjas otthonok és iskolák elsőbbséget élveznek a gyorsteszt elosztásban

Ismét ihletet kaptam az írásra a ma reggeli hírek miatt. Na, nem a TV híreit nézem, mert már csak propagandát látni még a híradókban is, és sajnos nagyon is egyoldalú csak a liberális baloldali propaganda megy. A Trump gyűlölet és hisztéria olyan szintet ér el, hogy már szinte fájdalmas, mennyire nem hajlandók a valódi híreket közölni. flgovernor.JPG

Trump elnök tegnap bejelentette, hogy 150 millió rapid COVID-19 tesztet - gyorstesztet - szétosztanak az államok között. Ez megint olyan jelentős hír, amivel tele lenne a média, ha pl. Obama tette volna. Mint ahogy eddig az egész járvány ideje alatt hiányosan tájékoztatták a TV nézőket, ez sincs a főcímekben, nehogy a CNN néző lakosság tudjon róla. Pedig nagy dolog, ez a teszt laboratórium nélkül mutat eredményt, kb. 15 perc múlva. Mikor Florida kormányzója bemutatta a sajtótájékoztatón hogyan működik, a terhességi tesztekhez hasonlította, mivel bárki elvégezheti mindenféle laboratóriumi vizsgálat nélkül. Mielőtt még valaki félreértené, tudom hogy maga a teszt nem újdonság, már használják egy ideje, az újdonság az, hogy ilyen nagy tételben rendelkezésre áll és az amerikai kormány ingyen biztosítja minden állam számára az USA-ban.

Na, de térjünk vissza oda, hogy nincs a propaganda média főcímeiben, Trump elnök bejelntése a rapid tesztekről amit ingyen ad a központi kormány mindenkinek. Viszont Ron Desantis, Florida konzervatív kormányzója ma reggel sajtótájékoztatót tartott, ahol nem csak bemutatta, hogyan működik a teszt, de azt is elmondta, hogy a szétosztásnál elsőbbséget élveznek majd a nyugdíjas otthonok, az idős betegeket ápoló intézmények és az iskolák.

Florida kap 6.4 millió újabb tesztet, amiből az első 420 000 teszt várhatóan már Péntekig megérkezik, mondta el Jared Moskowicz Florida állam katasztrófavédelmi hivatalának igazgatója.  Amit heti 400 000 teszt követ majd folytatta a kormányzó.

A gyors teszt nagyjelentőségű, mivel Florida állam belépett a járvány miatti lezárás feloldásának harmadik fázisában, ami azt jelenti, hogy éttermek, bárok, mozik, stb. teljes kapacitással működhetnek, és a kormányzó megígérte nem lesz többé lezárás, egészséges embereket nem kényszerítenek többé otthonmaradásra. Floridában az iskolák is kinyitottak, már Augusztus eleje óta folyamatosan még a nagyvárosokban is. A helyi kerületek döntötték el hol mikor kezdték a tanévet. Természetesen a lehetőség megvan az otthon tanulásra, akik azt választották digitális oktatásban vesznek részt, de a tanulók többsége visszament az iskolákba. Ezért is nagy jelentőségű ez a gyorsteszt, ami elérhető lesz minden iskolában, elsőbbséget kapnak az iskolák, - és az idős otthonok - ha egy gyerek betegnek tűnik vagy bármilyen szimptóma jelentkezik, megcsinálják a tesztet és 15 percen belül már el is különíthetik, nem az egészséges gyerekeket küldik haza, hanem a beteget.

Trump elnök Hétfőn elmondta, hogy ez a teszt, amit az Abbot Laboratórium fejlesztett és gyártott, lehetővé teszi hogy minden iskolában a tanárokat is rendszeresen vizsgálhassák, akinek szüksége van rá.

Desantis kormányzó elmondta, hogy minden iskolai kerületnek folyamatosan biztosítanak néhány ezer tesztet, ami feltehetőleg hosszú ideig elegendő lesz, hogy szükség esetén azonnal vizsgálják akinek szüksége van rá.

Szerintem ez nagyszerű dolog, újabb nagyszerű dolog amit a Trump kormányzat tesz, de a média teljesen mellőzi, a gyűlölettől elvakultan nem hajlandók elismerni semmi pozitív dolgot, pedig ha a politikai nézeteivel nem értenek is egyet, ez a járvány dolog politikamentes kellene hogy legyen, mert ez mindenkit ugyanúgy érint. Sajnos ugyanez a helyzet Florida konzervatív kormányzójával is. Eszméletlen hogy támadják, pedig szerintem nagyon talpraesetten kezelte ezt a járvány dolgot is. Már a kezdet kezdetén, Márciusban, erőteljesen ajánlotta a központi kormány és az Egészségügyi központ javaslatait a floridai megyéknek, a tömeges programok leállítását, tavaszi szünet, stb. de akkor még a déli Demokrata vezetésű megyék azért sem tették, Miami környéke nem véletlen lett a járvány központja a tavaszi szünetező tömegek eloszlása után. 

A járvány ideje alatt is inkább a helyi önkormányzatokra bízta a döntést, ki milyen módon teszi kötelezővé a lezárást, a helyi sajátosságokat figyelembe véve. A nagyvárosokban ugyanis teljesen más volt a helyzet, mint a vidéki kisvárosokban, mert voltak megyék Floridában ahol szinte nem is volt fertőzött, sőt ha volt is a kezdet kezdetén néhány, a számok a tizen vagy huszonvalamennyinél maradtak. A kormányzó ezért nem hozott kötelező rendelkezésket mindenkire egyöntetűen, de folyamatosan adtak tájékoztatást és javaslatokat. Az egyetlen központi lezárás az iskolák bezárása volt.

Aztán a nyár folyamán már többet tudtunk az egész járványról, Florida az elsők között szüntette meg a lezárást, újranyitottak az üzletek a vállalkozások, természetesen mindenki a saját tempójában és véleménye szerint. Az Amerikában jól ismert kis bevásárló plazákon jól látszott, hogy ki lehet a konzervatív aki dolgozni akar és a kormányzó tájékoztatásait nézi azok nyitottak, mások akik jobban hittek a CNN híreinek még nem nyitottak ki, mondták várnak. Tehették, mert a központi kormány jelentős segély és kamatmentes hiteleket biztosított a vállalkozóknak, akik meg elvesztették a munkájukat nem csak a helyi önkormányzattól de a központi kormánytól is kapták a heti 600 dolláros munkanélkülit. Sok embernek jelentősen több volt a munkanélküli segély mint amennyi a fizetése szokott lenni, persze hogy voltak rétegek akik nem nagyon akartak visszamenni dolgozni. Arról is hallottatok hogy még Áprilisban a Trump kormány gyors egyszeri segítséget adott minden amerikainak 1200 dollár a felnőtteknek és 500 dollár gyerekek után. Augusztusban akarták a második csekket küldeni mindenkinek, de a Demokraták megakadályozták, azóta sem engedték át a törvényt, mert bele akarnak tenni mindenféle kiadást, abortusz klinikák támogatására, meg illegálisok támogatására, meg más olyan intézmények támogatására aminek semmi köze a járványhoz. Inkább ne kapjanak az emberek segítséget, de nem hajlandók engedni. Persze erről sem hallani a propaganda médiában.

Aztán Augusztusban itt Floridában a kormányzó bejelentette, hogy megnyitják az iskolákat, de senkit nem köteleznek hogy iskolába küldje a gyerekét, ha nem érzi biztonságosnak, sőt a tanárok is eldönthetik ha otthonról akarnak tanítani. Helyileg döntik el az iskolák mikor kezdik el a tanévet, stb. Hát ez sem volt jó a baloldalnak, egyre támadják a konzervatív kormányzót, miközben az iskolák működnek, a gyerekeink hála Istennek egészségesek, de a média egyre magasabb pozitív eredményekről számolt be, keltette a pánikor. Florida feketelistára került amiért itt újraindult az élet. Mi persze nem értettük, mert itt élünk, és hála Istennek, továbbra sem látunk haldokló betegeket az ismerőseink között. Aztán persze elcsitult kicsit a zaj, mert kezdtek napvilágra kerülni az iszonyatos csalások az adatok meghamisítása. Mert hát mindenfelé működtek az ingyenes tesztelő helyek, bárki mehetett még szimptóma nélkül is, aztán ki gondolt arra, hogy a laboratóriumokban meg hivatalokban a baloldali propagandisták a kedvük szerint hamisítják a számokat. Botrány, botrányt követett, pozitiv teszteredményt kapott emberek már az ismerőseink között is, akik el sem mentek a tesztre, motorbalesetben meghalt embert is Covid halottnak statisztikáztak, szinte minden halottat covid halottként számoltak, ami előbb utóbb botrányossá, átlátszóvá vált. Mostanra még a központi egészségügyi szervek is szép csendben átalakították az adataikat, beismerték hogy a halálozási számok között, mindössze 6 százalék volt azok aránya, akiknek semmi más bajuk nem volt csak a covid vírus. Közben persze észrevettük a baloldali social média hadjáratát is , FB youtube, twitter, stb. egyre törölték cenzúrázták azokat a híreket, orvosokat, videókat, csoportokat akik a propaganda média véleményével ellentétes véleményeket tapasztalatokat osztották meg. Teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy többé nincs szólásszabadság, nincs egyenlőség, a szocialista, kommunista országok mintájára, cenzúráztak mindent és mindenkit, egy cél volt csak a Trump kormány tönkretétele, és az igazi nagy cél, a globalista újraszervezés, a nagy liberális gazdagok , a háttérhatalom praktikáival. Félretenni Trumpot, Amerikát belállítani a nyitott határos globalista világrendbe, a járvány jól jött, hogy megfélemlítéssel az embereket kiszolgáltatottá téve bármire rávehetők legyenek. Akik átláttak ezen az egészen azok ellenáltak, akiket sikerült teljesen megfélemlíteni azok még most sem mernek menni sehová, még az autójukban is maszkot viselnek pedig egyedül vannak. Akiknek továbbra is bezárkózva, elzárkózva zajlik az életük, mert megtehetik hogy otthon maradjanak. A megfélemlítés az emberek rettegésben tartása iszonyatos eszköz, de működik.

Azt sem tartom helyesnek aki teljesen megtagadja a vírus létezését, az meg a másik véglet, de az én kis egyszerű véleményem, hogy ha úgy kezeljük mint az influenza járványokat kezeltük, és megtartjuk a jó kis kézmosós és nem mindent fogdozós szokásainkat, óvatosak vagyunk a zsúfolt helyekkel, akkor élhetünk normális életet, nem kell a házaspároknak maszkot viselni szeretkezés közben :-) csak hogy az extrém dolgokat is megemlítsem kicsit. Bízzunk benne hogy a józan ész végül felülkerekedik és ezt is túléljük.

Nos, a floridai rapid tesztről és a kedvenc kormányzónkról akartam cak egy rövidet írni, aztán elszaladt velem a ló, szokás szerint. Tehát befejezésül csak mégegyszer hálát adok Istennek a mi jó kis konzervatív kományzónkért és Trump elnökért, aki mostanáig képes volt megállítani Amerika globalizását, és a szocialista hatalomátvételt itt az USA-ban.

Szólj hozzá

járvány gyorsteszt Florida Trump koronavírus rapid teszt konzervatív kormányzó Ron Desantis