2020. sze 27.

Donald Trump Biography - Életrajz a kilencvenes évek közepéből

írta: cybernagyi
Donald Trump Biography - Életrajz a kilencvenes évek közepéből

Dokumentum TV műsor a kilencvenes években, még politika nélkül

trump_fiatal.jpg

A 2016-os választás másnapján  megírtam a véleményem, hogy vajon mi is történt, hogy lehet hogy a fél világ, - akik elhitték a propaganda média statisztikáit - csodálkozva, értetlenül állt és kérdezte, hogy mi történt.

Amerika választott és nem kértek a szocializmus felé haladó liberális Demokratákból, hanem egy üzletembert választottak, aki soha nem volt politikus, semmilyen állami hivatalt nem töltött be. Akkor sok kritikát és gúnyos felsőbbrendűségben tetszelgő megjegyzést kaptam a véleményemért, de nem bántam, mindenkinek lehet saját véleménye, nem fontos hogy velem egyetértsenek. Volt aki megjegyezte, hogy kíváncsi lesz majd mit mondunk 4 év múlva, hát készülök arra is, hogy elmondjam változott-e a véleményem vagy csalódtunk-e. Most viszont előbb egy régi TV műsor felvétele kapcsán inkább bemutatnám Donald Trump életének első felét.

Az amerikai A&E TV csatornán 1961 és 2006 között ment a Biography - Életrajz című dokumentum műsor, amiben sikeres és híres embereket mutattak be. Nem politizálás volt a cél, hanem a hírességek életének bemutatása, valóságos adatokkal, hírekkel. A Donald Trumpról készült műsor a kilencvenes évek közepén szerepelt a TV műsorán, azokban az évtizedekben Donald Trump már nagyon sikeres üzletember és ismert celebrity volt, rajongtak érte az emberek, mindenki csodálta a sikereit, az életmódját. Az akkori TV műsor még politikai gyűlölködés nélkül készült, tényeket mutatott be, rokonok, ismerősök, munkatársak mondtak véleményt és az akkori média és pletykalapok híreit is megemlítették. Remélem sikerül majd beágyazni a videót az írás végére, magyar felirattal megtalálható az életének majdnem első ötven éve.

Donald Trump 1946 Június 14-én született, New York, Queens városnegyedében. Apja Fred Trump és anyja Mary MacLeod első látásra szerelmbe estek, a történet szerint mikor Fred először találkozott Maryvel, mikor hazament bejelentette az édesanyjának, hogy találkozott a lánnyal akit feleségül fog venni. Fred Trump jól ismert ingatlan üzletember és építész volt, Queens városnegyedben épített lakásokat a háborúból hazatérő katonáknak. A család gyorsan szaporodott, Donald a középső volt az 5 gyermek között. A család egyre gazdagodott, jó anyagi körülmények között éltek, de a szülök szigorú nevelési elveikkel munkára és a pénz értékének megbecsülésére nevelték a gyermekeiket. A gyerekek már iskolás koruktól dolgoztak az apjuk építkezésein, otthon is állandóan hallhatták hogy apjuk tárgyal, telefonon üzleti megbeszéléseket folytat, a munkásaival a munkafolyamatokat tárgyalja. Donald már gyerek korától tanulta az üzlet minden apró részletét, és aktív munkával is részt vett az építkezéseken. Apjuk szigorú volt velük, elhitette a gyerekekkel hogy dolgozniuk kell, hogy a keresetükkel könnyítsenek a család helyzetén. Donald csibész gyerek volt, szerette a testvéreit is bosszantani, sőt az iskolában a tanárait is, radír dobálással és egyéb csibészkedésekkel méregette a tanárok tűrőképességét. A szülei ezért aztán beadták katonai iskolába, hogy fegyelmet tanuljon. Ott nem lehetett csibészkedni, mindent tökéletesen kellett csinálni, különben katonai módszerekkel gyakoroltatták velük a menetelést, fekvőtámaszt, stb.  Donald Trump meglepően sikeres volt az iskolában, több kitüntetést kapott, Ő vezette a kadettek díszfelvonulását, sikeres baseball játékos volt, magas szőke fiatalemberként a lányok is rajongtak érte, tipikus amerikai sikeres fiatalember életét élte. Lehetett volna sikeres baseball játékos, de a továbbtanulást választotta,

A diploma megszerzése után mindenki azt hitte hogy társul apja üzletébe, de neki más tervei voltak. New York toronyépületei vonzották, Manhattan városképét akarta alakítani. Első nagy vállakozására szinte mindenki azt mondta őrültség, mikor megvásárolta a tönkrement és lerobbant Commodore Hotel épületét, amit teljesen újjáépített, apjától kapott kezdő tőkével és hatalmas hitelekkel, és a várostól kapott kedvezményekkel, egy teljesen újjáépített luxushotelt hozott létre, amit aztán több jelentős épület követett. A Tump Tower, majd Atlantic cityben a kaszinó-hotelek. Sikerei egyre emelték, ismertté vált az egész világon, életvitele ragyogó, mindíg a reflektorfényben , kamerák, újságírók követték. Megismerkedett első feleségével, Ivanaval akivel 3 gyermekük született, de az egykori modell unatkozott otthon, ezért társult férjéhez a munkában. Rábízta a New Yorki hotel igazgatói munkáját, majd később Atlantic Cityben a kaszinót. Ivana nagyon szerette a munkáját, és a társasági életet, Donald viszont este munka után már nem a kaszinókról akart beszélgetni otthon, házasságuk elhidegült. Aztán a nyolcvanas évek gazdasági visszaesése és a költséges Taj Mahal kaszinó építése őt is válságba sodorta, csaknem mindent elveszített, a bankok rendkívül megszorító intézkedésekkel kordában tartották, végül újra talpraállt. Közben felbomlott házassága,  új barátnője Marla Maples akivel született egy lányuk és Ő lett a második felesége. Marla kitartott mellette a legnehezebb időszakban is, bár kapcsolatuk viharos volt, sok sok címlap történetet szolgáltatott a pletykalapoknak.

Az alábbi videó a kilencvenes évek közepéig mutatja be elég részletesen Donald Trump életét. Aki képes gyűlölet nélkül végig nézni. látható, hogy becsületes, jóindulatú emberként ismerték, szigorú főnök volt, de a jól dolgozó alkalmazottait megbecsülte, és a munkásokkal is sok időt töltött. Annak ellenére hogy fényűző ragyogó életet élt, szerette a kastélyokat, fényűző lakásokat, luxushajó, luxus autók, szép nők, reflektorfény, szerette hogy ismert és sikeres emberként ünneplik, de megmaradt az egyszerű embernek ahonnan jött, jobban szereti az egyszerű ételeket amin felnőtt, mint pl. spagetti húsgombóccal, mint a fennséges éttermek különleges ételalkotásait. Szerintem aki csak a liberális média híreiből ismeri Donald Trumpot, ebből a videóból egy teljesen más embert ismerhet meg.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=655630658414833&extid=t9Bb74Cg6JFXzwxH

 

 

 

 

Szólj hozzá

üzletember donald trump életrajz építész biography ingatlanmágnás